Maandag tot en met vrijdag: 08:00 - 17:30 Zaterdag: 09:00 - 13:00 Buiten openingstijden op afspraak

Bandenopslag

banden service berghem

Banden Service Berghem


Als banden service punt in Berghem bieden wij de levering, montage en opslag van voordelige banden in Berghem en omgeving. Om fijn met uw auto de weg op te kunnen, is het van belang om voor ieder seizoen de juiste banden onder uw auto te monteren. Daarnaast zorgt het uitlijnen en balanceren van uw banden voor een prettige rijervaring. U kunt voor al deze services contact met ons opnemen.

Banden verkoop

Als banden service Berghem verkopen wij diverse soorten merken. Uiteraard kiezen wij ook hier alleen voor kwaliteit. U kunt van ons verschillende soorten merken tegen verschillende tarieven verwachten. Vaak zijn de bekende A-merken zoals Continental, Michelin en Pirelli slijtvaster, hebben een betere grip en wegligging en zorgen voor een lager brandstofverbruik. Daarnaast bestaat er een verschil tussen zomer- en winterbanden. De belangrijkste verschillen zijn het profiel en de samenstelling van het rubber. Deze verschillen hebben invloed op de remweg, het afrolgeluid en de rolweerstand van de banden. De belangrijkste voordelen van de juiste banden per seizoen zijn meer grip en een kortere remweg.

Montage banden

De banden die u bij ons koopt, wilt u natuurlijk ook gemonteerd hebben. Hiervoor gebruiken wij de nieuwste apparatuur.

Uitlijnen van banden

Wanneer het stuur van uw auto recht staat, dan moeten uiteraard de wielen ook recht staan. Tijdens het uitlijnen worden alle wielen zo gerecht, dat ze in lijn komen te staan met de auto. Wanneer de wielen niet recht maar scheef onder de auto staan, kunnen de banden harder slijten. Bovendien kan dit de oorzaak zijn waarom uw auto naar links of rechts trekt.

Balanceren van wielen

Het balanceren van wielen wil zeggen dat de onbalans uit het wiel wordt gehaald. Om de onbalans te corrigeren worden aan de binnenkant van de velg kleine gewichtjes geplaatst. Een niet goed gebalanceerde auto merkt u dat de auto en/of stuur bij een bepaalde snelheid begint te trillen.

Wielen wisselen

Het wisselen van wielen verschilt in het wisselen van banden. Bij het wisselen van de wielen, wordt de complete wiel van uw auto gewisseld. Dit is in veel gevallen sneller en goedkoper dan banden wisselen. Bovendien is het vaak wisselen van alleen de band, slechter voor de band dan wielen wisselen.

Opslag van banden

Naast het leveren van alle soorten banden, slaan wij uw seizoensbanden op wanneer deze niet gebruikt worden. Wanneer wij uw banden of wielen wisselen in verband met het zomer- en winterseizoen, kunnen wij ons voorstellen dat u thuis niet altijd de ruimte heeft om uw banden op te slaan. V&L Car Service biedt u hierin de oplossing. Wij slaan uw banden gedurende het seizoen op, tot de volgende wissel.