Maandag tot en met vrijdag: 08:00 - 17:30 Zaterdag: 09:00 - 13:00 Buiten openingstijden op afspraak

APK

apk auto berghem

Wat is APK?


De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring voor uw auto. Tijdens deze keuring beoordelen wij als gecertificeerd keurmeester uw auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Wij controleren uiteraard op alle verplichten punten. Op deze punten kan uw auto afgekeurd worden, een advies mee krijgen of goedgekeurd worden. Voor het keuren van uw auto hoeft u niets anders dan alleen de auto mee te nemen, identificatiemiddelen voor de auto zijn niet nodig. U kunt belangrijke informatie vinden op de site van het RDW.

Wanneer laat ik mijn auto keuren?

Wanneer de APK vervaldatum in zicht komt, krijgt u van het RDW een brief om u aan de keuring te herinneren. U krijgt deze per post of via uw Berichtenbox. Als u uw auto vast bij ons in onderhoud heeft, kunnen wij u tijdig berichten wanneer uw auto gekeurd moet worden. U blijft als eigenaar van uw auto echter altijd zelf verantwoordelijk om deze op tijd te laten keuren. De auto dient gekeurd te worden vóór de vervaldatum. Dat mag al twee maanden van tevoren, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. Zo is de auto maximaal 14 maanden APK gekeurd. Wilt u meer weten over wanneer uw auto gekeurd moet worden? Neem dan contact met ons op.

Waar laat ik mijn auto keuren?

Dat kan uiteraard bij V&L Car Service in Berghem! Laat u de APK niet door ons uitvoeren? Zorg dan ten alle tijden dat dit door een gecertificeerd keurmeester gebeurd. Bij ons bent u zeker van de juiste keuring. Maak daarom een afspraak bij ons.

De APK van mijn auto is verlopen, wat nu?

Het kan gebeuren dat uw auto niet op tijd APK-goedgekeurd is omdat u dit bent vergeten. Uw auto mag tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan, zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert. Let wel op: stilstaan betekent absoluut niet rijden! Uiterlijk binnen deze periode van twee maanden moet uw auto APK-goedgekeurd zijn of moet u er voor kiezen om de geldigheid van het kenteken (tijdelijk) te schorsen. Als u er voor kiest om uw auto te schorsen, mag deze niet op de openbare weg staan.

De APK van mijn auto is afgekeurd, wat nu?

Na afloop van de APK krijgt u een keuringsrapport. Hierop leest u of de auto is goedgekeurd of afgekeurd. Onze keurmeesters vermeldt ook mogelijke adviespunten. Dit zijn reparaties die je in de toekomst kunt verwachten, maar nog geen afkeurpunten zijn. Als de auto afgekeurd wordt, ontvangt u een keuringsrapport. Aan de hand van dit keuringsrapport, kunnen wij de reparaties uitvoeren waardoor uw auto goedgekeurd kan worden.