Maandag tot en met vrijdag: 08:00 - 17:30 Zaterdag: 09:00 - 13:00 Buiten openingstijden op afspraak

Airco service

airco service berghem

Airco Service Berghem

Laat regelmatig airco service uitvoeren

Het is verstandig om elk jaar service uit te laten voeren aan uw airco. Ook kan het nodig zijn om uw airco systeem bij te vullen. Laat hierbij ook regelmatig de interieurfilters vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een kleine of grote beurt. Deze complete airco service biedt V&L Car Service u natuurlijk in Berghem en omstreken. Afgelopen april schreven wij een stuk over de airco in uw auto. Daarin gaven wij een aantal tips over het optimale gebruik van uw airco en hoe een airco werkt. Via deze link kunt u dit stuk en deze tips vinden!

Voor het onderhoud maakt het niet uit of u de airco veel of juist weinig gebruikt. Zorg wel dat u regelmatig onderhoud laat doen aan uw airco systeem. Hiermee voorkomt u dat de airconditioning stuk gaat. Het koudemiddel dient regelmatig te worden bijgevuld om een drooglopende airco te voorkomen. Bovendien heeft een slecht werkende airco een negatief effect op het brandstofverbruik van uw auto.

R1234YF of R134A

Wanneer u een auto heeft die na 1 januari 2018 is geproduceerd, dan mag deze volgens EU-regelgeving geen airco installatie hebben die gebruik maakt van het “oude” R134A aircogas. Nieuwe auto’s worden standaard uitgerust met het milieuvriendelijkere R1234YF aircogas. Beide gassen behoren tot de zogenaamde broeikasgassen, maar het nieuwe R1234YF is 335 keer minder schadelijk en verdwijnt 400 keer sneller uit de atmosfeer dan het oude R134A gas. Voor een aircoservice aan beide soorten systemen, bent u bij V&L aan het juiste adres. Wij hebben namelijk sinds kort ook een airco apparaat wat voor het nieuwe R1234YF gas gebruikt kan worden!

Er komt een vieze lucht uit de airco

De nare lucht uit uw airco wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat bacteriën en schimmels vat hebben gekregen op uw airco. Vaak hebben deze zich genesteld in de verdamper van de airco als deze niet goed kan drogen. De condensor wordt tijdens het gebruik van uw airco koud en vochtig door condens. Daarom een gratis tip van ons: zet de airco zo’n 10 minuutjes voor aankomst op de bestemming uit, hierdoor kan de verdamper drogen! Komt voor u deze tip te laat en wilt u graag de vieze lucht uit uw auto laten verwijderen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

De airco koelt niet goed

Wanneer de airco minder goed koelt dan gebruikelijk, kan te weinig koelingsvloeistof de oorzaak zijn. Vaak is het bijvullen van het airco systeem voldoende om weer een goed werkende airco te hebben. Het is beter om niet te lang te wachten met het bijvullen van het koudemiddel om een drooglopende airco te voorkomen. Bij V&L Car Service bieden wij u de zomercheck om te zorgen dat u niet voor vervelende verassingen komt te staan omtrent uw airco. Tip: laat deze check uitvoeren vóór het hoogzomer is en u dagelijks de airco gaat gebruiken. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Wilt u meer weten over onze zomercheck en airco service? U kunt vrijblijvend een afspraak met ons maken.

De airco doet helemaal niets meer

Wanneer de airco helemaal niet meer werkt is een reparatie vaak vrijwel onvermijdelijk. Dit kan diverse oorzaken hebben. Om u meer te informeren over de kosten en tijdsduur van deze reparatie, raden wij u aan een afspraak met ons te maken.

Het hele jaar de airco gebruiken

Als u denkt aan airco in de auto, denkt u waarschijnlijk alleen aan verkoeling in de zomer. Echter kan uw airco in de winter ook heel handig zijn! Beslagen ruiten kunt u prima ontwassen met uw airco, zelfs beter dan met de blower. Bovendien verlengt het gebruiken van uw airco in de winter de levensduur van uw airco. Eens in de zoveel tijd moet uw airco gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden. Voor alle service met betrekking tot uw airco, bent u bij ons aan het juiste adres.