Goede Voornemens – December 2020

Goede Voornemens – V&L Car Service – December 2020

Het is alweer eind december, 2020 ligt bijna achter ons. Traditiegetrouw begint het nieuwe jaar vaak met goede voornemens. Voor 2021 is dit misschien nóg een stukje belangrijker voor veel mensen om het veelbesproken 2020 snel te vergeten. Bij goede voornemens denken we vaak aan onze gezondheid. Minder drinken, stoppen met roken, gezonder eten of het sporten echt weer oppakken. Wij van V&L zijn de laatste die deze goede voornemens uit jullie gedachten willen praten. Wat wij wél aan willen moedigen is om in 2021 voor de goede voornemens ook eens naar de auto te kijken! Daarom lees je hieronder wat goede voornemens voor 2021 en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw auto in optimale conditie blijft door goed onderhoud.

goede voornemens

Welke goede voornemens kun je zelf aan beginnen?

Een aantal kleine dingen kun je prima zelf doen om te zorgen dat jouw auto er altijd goed bij staat. Denk hierbij aan het regelmatig controleren van de bandenspanning en vloeistoffen. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hoger slijtage van de band en een verhoogd brandstofverbruik. Als je de bandenspanning op peil houdt, heb je daarmee meteen een ander goed voornemen te pakken: centen besparen op onnodige uitgaven! Wanneer je de bandenspanning op peil hebt, sta je minder vaak aan de benzinepomp. Het oliepeil even controleren is ook een kleine moeite, maar kan heel nadelige gevolgen voorkomen. Olie heeft namelijk een smerende werking. Deze smering zorgt ervoor dat diverse onderdelen zoals de zuigers van een motor soepel langs elkaar bewegen en zo min mogelijk wrijving hebben. Wanneer er geen of een verminderde smering is, vindt er te veel wrijving plaats. Hierdoor loopt de temperatuur flink op. De kans bestaat dan dat de motor kapot loopt. Je controleert je olie zelf heel makkelijk in 5 stappen:
1. Zorg dat je auto zo veel mogelijk waterpas staat wanneer je de olie gaat peilen. Peil de olie het liefst met een motor die tenminste een aantal minuten uit staat.
2. Open de motorkap en zet deze op de standaard.
3. Haal de peilstok uit de peilbuis en maak deze met een (oude) doek schoon.
4. Schuif de peilstok terug in de motor.
5. Haal de peilstok nogmaals uit de motor. Je kunt nu heel makkelijk het oliepeil aflezen. Het niveau hoort tussen het minimale- en maximale peil in te staan.
Wanneer je meer dan één liter op 1000km aan moet vullen, dan duidt dit vaak op olieverbruik en is er waarschijnlijk iets niet in orde. Een tip van ons is om altijd een klein verpakking olie in de auto te hebben. Wij werken hiervoor samen met Eurol, zodat je altijd zeker bent van de juiste kwaliteit. Wanneer je de olie zelf bij vult, zorg er dan voor dat je de juiste toe voegt. Daarnaast is het belangrijk dat je uiteraard niet te weinig, maar zeker ook nooit te veel olie toevoegt. Ben je niet zeker van je zaak? Laat het dan door ons doen!

Kleine wasjes, grote wasjes!

Daarnaast is het ook een goed idee om je auto gewoon goed bij te houden. Was de auto eens een keer, van binnen én van buiten. Dat ziet er gewoon een stuk beter uit. Wist jij dat circa 10% van de auto’s op de Nederlandse weg nooit of bijna nooit worden gewassen. Hoort jouw auto daar bij? Heel snel verandering in brengen!

Goed onderhoud aan jouw auto!

Een van de belangrijkste eisen aan een auto is dat deze kan rijden wanneer je de sleutel omdraait. Je moet er van op aan kunnen. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Dat gebeurt namelijk altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is onderhoud erg belangrijk. Stel onderhoud niet uit. Verborgen gebreken komen door goed onderhoud eerder aan het licht. Daarnaast worden versleten of verouderde onderdelen op tijd vervangen. Reparaties omdat een onderdeel kapot gaat door slecht onderhoud, zijn vaak veel duurder dan een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Bovendien blijft je auto een hogere restwaarde behouden wanneer de onderhoudsboekjes jaarlijks netjes zijn ingevuld. Tegenwoordig bevatten de brandstoffen steeds meer toevoegingen om ‘schoon’ te zijn. Dit levert echter ook smerige afzettingen in de motor op. Deze vuiltjes nestelen zich in het inspuitingssysteem van de motor waardoor de brandstof minder goed vernevelt en nóg minder goed verbrand met als gevolg nóg meer vervuiling. De motor gaat daardoor steeds slechter presteren. Gelukkig hebben wij bij V&L daarvoor een oplossing: injectorcleaner van de hoogste kwaliteit. Tijdens onderhoud zorgen wij dat jouw motor een flinke slok reinigend middel krijgt waardoor alle vervuilingen uit de motor worden verwijderd.

Al met al zijn wij er zeker van dat goed onderhoud aan jouw auto loont! Stel het onderhoud niet uit en maak voor 2021 een afspraak bij V&L, dan ben je zeker van kwalitatief goed onderhoud voor de juiste prijs. Om een afspraak te maken kun je ons altijd bellen, WhatsAppen of een mailtje sturen. Neem gerust contact met ons op:
📞 06 – 40 35 46 90 & 06 – 24 15 21 61
📧 info@venlcarservice.nl
💻 www.venlcarservice.nl

Rest ons nog maar een ding en dat is jullie allemaal een heel fijne jaarwisseling en het allerbeste voor het nieuwe jaar te wensen! Tot snel in onze garage!