Wintercheck – November 2020

Wintercheck – V&L Car Service

Grote kans dat je vanochtend voor het eerst deze winterperiode hebt moeten krabben. De temperatuur komt niet ver boven het vriespunt uit, de winter komt er nu echt aan. Vergeet naast een warme jas en handschoenen, de auto niet! Bij V&L voeren wij graag een wintercheck voor je uit. Wat dat inhoud, lees je onder de foto.

Wintercheck

Wanneer zoals vandaag de winter echt in zicht komt, is het verstandig om je af te vragen of jouw auto er ook klaar voor is. De weersomstandigheden veranderen, waardoor jouw auto mogelijk een verminderde grip op de weg heeft en de remmen harder moeten werken om op tijd stil te staan. Dit soort veiligheidspunten dienen optimaal te zijn om deze winter veilig de weg op te gaan. Genoeg profiel op jouw winterbanden, antivries in je ruitenwisservloeistof en goed werkende verlichting. Een kleine greep uit de punten die wij voor jou nalopen. Daarnaast is een goed werkende accu in de winter extra belangrijk. Accuproblemen staan al jaren op nummer 1 als het gaat om autopech. Dat is niet heel gek, want in de winter heeft de accu meer moeite om zijn werk te doen. Wanneer de temperatuur daalt tot onder de 7 graden, levert de accu niet meer zijn volledige capaciteit. Tijdens onze wintercheck controleren wij de capaciteit van jouw accu. Wanneer dit niet voldoende is, laden wij deze weer netjes bij. Probeer daarnaast niet te veel korte stukjes te rijden. In de winter gebruiken we tijdens het autorijden ook nog eens veel stroomverbruikers zoals de verwarming, airco en lampen. Probeer dit te voorkomen door eens in de zoveel tijd een langere afstand te rijden. Wanneer je merkt dat de motor minder snel aanslaat tijdens het starten, kan dit een kenmerk zijn voor een accu met verlaagde capaciteit. Bij een compleet lege accu start de auto niet meer. In principe kun je met startkabels de auto zelf weer starten. Let wel op, ondeskundig gebruik kan leiden tot schade aan de elektronica in jouw auto!

Airco in de winter?

Een airco biedt comfort, zeker ook in de winter. De airco haalt vocht uit de lucht in de auto. In de winter hebben we  vaak last hebben van condens tegen de ramen. Dit ontstaat doordat het buiten kouder is dan in de auto. Door je airco te gebruiken, verdwijnt de condens sneller. Dit zorgt voor beter zicht en is dus veel veiliger. Voor een optimale levensduur van jouw airco, raden wij aan om minimaal eens per twee weken het airco systeem te gebruiken.

Extra wintertips van V&L

Een ijskrabber of veger om sneeuw en ijs van je ruiten te verwijderen, dat kunnen de meeste mensen zelf nog wel bedenken. Maar veel mensen vergeten dat de binnenkant van de ruiten ook wel eens condens bevatten. Leg een goede zeemdoek in de auto om deze af te drogen. Een zonnebril is ook in de winter handig om altijd bij je te hebben, de zon staat namelijk in de winter vaak vervelend laag wat kan verblinden. Dit kan onveilige situaties opleveren.

Afspraken maken om jouw auto winterklaar te maken? Neem dan contact met ons op:

📞 06 – 40 35 46 90 & 06 – 24 15 21 61

📧 info@venlcarservice.nl

💻 www.venlcarservice.nl