Augustus 2020 – Zelf onderhoud

Vandaag is het wereld linkshandige dag en iedereen kent wel iemand met twee linkerhanden. Maar zelfs in die gevallen, zou het moeten lukken om zo nu en dan zelf onderhoud aan je auto te doen. Het tijdig opmerken van mogelijke gebreken, kan grote gevolgen voorkomen. Vandaag nemen we je mee in een klein stukje onderhoud. Geen lang verhaal, want ook voor ons is het tenslotte vakantie!

Welk onderhoud kan ik zelf aan mijn auto doen?

Je hebt niet eens heel veel technische kennis nodig om diverse onderhoud werkzaamheden zelf uit te voeren. Wij raden je uiteraard wel sterk af om dingen te doen, waar je geen verstand van hebt. Veiligheid staat voorop en wees dus ten alle tijden bewust van wat je doet. In de auto bevinden zich diverse vloeistoffen. Denk hierbij onder andere aan ruitenwisservloeistof. Niets zo vervelend als slecht zicht door vuiligheid op de ruiten. Nog vervelender is als je deze niet schoon kunt maken doordat je ruitenwisservloeistof op is. Bijvullen is heel eenvoudig en kun je over het algemeen prima zelf doen. Op de auto dient ook voldoende olie te zitten. Het oliepeilen kan ook prima zelf gedaan worden, net als het bijvullen. Let bij het bijvullen er wel op, dat je de juiste olie gebruikt. Bij twijfel, kun je altijd bij ons langs komen. Wij werken voor onze olie samen met Eurol, om altijd zeker te zijn van de juiste olie en de beste kwaliteit!

Enkele tips van Vince en Luc

Naast bovengenoemde punten, zijn er nog meer dingen die je zelf kunt controleren. De bandenspanning kan bijvoorbeeld bij veel benzinestations gecontroleerd worden. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor het weggedrag van je auto. Daarnaast is verlichting iets wat je zelf ook makkelijk kunt controleren. Je merkt het zelf ook als snel als tegenliggers naar je seinen. Onze belangrijkste tip is om zelf goed op te letten. Merk je iets ongebruikelijks aan je auto? Blijf er dan niet te lang mee door rijden maar maak op tijd een afspraak. Door te lang door te rijden, kunnen er meerdere dingen kapot gaan.

Is de klus toch te groot en wilt u die door ons uit laten voeren? Neem dan contact met ons op voor een afspraak na onze vakantie:

📞 06 – 40 35 46 90 & 06 – 24 15 21 61

📧 info@venlcarservice.nl

💻 www.venlcarservice.nl